Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че е приел поканата да се

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че е приел поканата да се
Коментари Харесай

Орбан е приел поканата да се види със Зеленски

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че е приел поканата да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски.

На конференция през днешния ден Орбан съобщи, че е приел поканата на Зеленски за осъществяване на двустранна среща " в някакъв миг в бъдещето ", заяви Sky News.

Унгарският министър-председател твърди, че Зеленски му е предложил среща по-рано този месец, с цел да " организира диалози ".

" Казах му, че ще бъда на негово разположение " - добави той, предава news.bg. 

Струва си да се означи, че в случай че тя се състои, това ще бъде първата публична двустранна среща сред двамата водачи от началото на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски увери, че в никакъв случай не е разговарял с унгарския министър-председател Виктор Орбан за преустановяване на огъня или за разговор с съветския президент Владимир Путин.

Зеленски добави, че би трябвало да се провежда среща. " Миналия път в Аржентина споделих на Орбан: " Виктор, посочете ми една причина, поради която не ни подкрепяте в Европейски Съюз? ". Това в действителност беше още преди, решението да бъде взето. Той не можа да каже ", сподели той.

Държавният глава също по този начин попита Орбан защо не могат да провеждат публична среща между тях. " Той също не можа да отговори ", сподели Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР